Компанија "Тенис" тражила одлагање инвестиције

Немачка компанија "Тенис" затражила је одлагање најављене инвестиције у Србији, а Комисија за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је предлог проследила Граду Кикинди на даље одлучивање.

У Министарству пољопривреде Танјугу је речено да са компанијом ''Тенис'' није потписан уговор, већ је само поднет инвестициони план који је одобрила Комисија.

"Имајући у виду да уговор још није потписан, Комисија је дала предлог за одлагање инвестиције", кажу у ресорном министарству.

Државно земљиште на територији Града Кикинде које је било предмет закупа, издаје се редовно пољопривредницима на лицитацијама до почетка реализације инвестиције, наводе у Министарству.

Комисију за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је формирало Министарство пољопривреде, а у њеном саставу су министар пољопривреде, привреде и финансија.

Влада Србије потписала је 2015. године с немачким произвођачем меса Меморандум о разумевању за узгој три милиона товних свиња годишње у Србији, а план је био да ова компанија има производњу на 20 фарми у Србији.

Немачки "Тенис" је један од највећих произвођача свиња у Европи, који годишње узгоји око 17 милиона свиња, али и око 400.000 говеда, и која има обрт већи од пет милијарди евра по години.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво