Компанија "Тенис" тражила одлагање инвестиције

Немачка компанија "Тенис" затражила је одлагање најављене инвестиције у Србији, а Комисија за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је предлог проследила Граду Кикинди на даље одлучивање.

У Министарству пољопривреде Танјугу је речено да са компанијом ''Тенис'' није потписан уговор, већ је само поднет инвестициони план који је одобрила Комисија.

"Имајући у виду да уговор још није потписан, Комисија је дала предлог за одлагање инвестиције", кажу у ресорном министарству.

Државно земљиште на територији Града Кикинде које је било предмет закупа, издаје се редовно пољопривредницима на лицитацијама до почетка реализације инвестиције, наводе у Министарству.

Комисију за давање сагласности за инвестиционе планове у поступку остваривања права првенства закупа пољопривредног земљишта је формирало Министарство пољопривреде, а у њеном саставу су министар пољопривреде, привреде и финансија.

Влада Србије потписала је 2015. године с немачким произвођачем меса Меморандум о разумевању за узгој три милиона товних свиња годишње у Србији, а план је био да ова компанија има производњу на 20 фарми у Србији.

Немачки "Тенис" је један од највећих произвођача свиња у Европи, који годишње узгоји око 17 милиона свиња, али и око 400.000 говеда, и која има обрт већи од пет милијарди евра по години.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 14. нов 2018, 15:49)
popaj [нерегистровани]

sargarepa na stapu

odlaganje investicija a sporazum potpisan 2015

ha ha