Мали: Пензионери сутра добијају повишицу, пензије ће бити све веће

Пензионери у Србији сутра ће добити пензије за октобар које су увећане од пет до 13 одсто, а министар финансија Синиша Мали поручује да ће пензије бити све веће како Србија буде бележила раст из године у годину.

Синиша Мали је у Дневном центру и клубу за дружење најстаријих суграђана "Радана Пупић" рекао да пензије никада нису биле веће и да ће пензије расти како се Србија буде развијала.

Пензионерима је поручио да је повећање пензија резултат њиховог одрицања и захвалио им на свему што су урадили за Србију.

"Хвала вам. Ово је резултат вашег рада и одрицања, резултат свих нас. Осим што нам је Србија лепша и боља, има бољу перпективу", рекао је Мали.

Најважније је, каже, што наша деца имају сигурнију и бољу будућност и више не размишљају да своје снове остварују у иностранству већ желе да остану у нашој земљи.

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђоређевић, каже да најбоље разуме пензионере, јер живи са двоје. Зато обећава, да кад год види да је стање стање у буџету добро, инсистираће и на повећању пензија.

Како је навео, пензије не смеју да прате раст цена на мало, већ морају да расту много више од тога. 

Истакао је да пензионери заслужују много бољи стандард.

"Трудићемо се да радимо још боље и јаче и да развијемо Србију која ће моћи вама да омогући много боље пензије", навео је Ђорђевић.

Министри Мали и Ђорђевић су са градоначелником Београда Зораном Радојичићем посетили недавно отворени Дневни центар и клуб за дружење најстаријих суграђана "Радана Пупић" на Ауто-команди.

Дневни клубови су места за дружење најстаријих, а Београд ће ускоро добити тридесети боравак за стара лица, најавио је градоначелник.

"Приоритетно нам је да унапредимо здравствену заштиту људи треће доби, да им здравствена нега буде приступачнија и то је један од наших приоритета у будућности", рекао је Радојичић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи