Николић и Шуђиан о сарадњи са кинеском провинцијом Шандонг

Председник Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислав Николић разговарао је са замеником гувернера провинције Шандонг – Вангом Шуђианом и поручио да ће и даље пружати подршку конкретним пројектим сарадње Србије и те кинеске провинције.

Томислав Николић наводи да досадашња позитивна искуства са радом компанија из Шандонга представљају добру платформу за долазак нових компанија из Кине у Србију.

Заменик гувернера Шандонга Ванг Шуђиен рекао је да је Николић стари пријатељ Кине и пренео захвалност на његовом дугогодишњем залагању за учвршћивање веза Кине и Србије.

Шуђиен је током разговора са Николићем, изнео заинтересованост ове кинеске провинције за даљу сарадњу са Србијом у области инфраструктурних пројеката и заједничке пољопривредне производње за брзо растуће кинеско тржиште, наводи у саопштењу Националног савета.

Из провинције Шандонг, на тржишту Србије је присутно више компанија, укључујући фирму за градњу инфраструктуре "Шандонг Хај Спид", произвођача гума "Шандонг линглонг" и произвођача кућних апарата "Хисенсе".

број коментара 0 Пошаљи коментар