Србија напредовала у транспарентности за област некретнина

Према најновијем Глобалном индексу транспарентности у области некретнина за 2018. годину, Србија се налази међу 10 земаља света које су највише напредовале на тој листи, саопштило је Министарство грађевинарства.

Србија је пета од 10 земаља света које су највише напредовале у периоду од 2016. до 2018. године и, уз Словачку, једина европска земља у овој категорији, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Према овом индексу, Србија је остварила скор од 3,11, што је ставља на 47. место од укупно 100 земаља, одмах иза Словеније и Хрватске, које су заузеле 44. и 46. место, а испред Бугарске, која је на 49. месту.

Од укупно седам области које индекс мери, најбоље оцене Србија је добила у области "процес трансакције" и "регулаторни и правни оквир", где има оцену 1,9, односно два.

Међу 100 земаља које се налазе на листи коју издаје једна од водећих светских компанија у области некретнина "Jones Lang LaSalle", најбоље рангирана земља света је Велика Британија, са скором 1,24, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво