Српске компаније на сајму у Шангају

Успешан старт српских компанија на Кинеском међународном увозном сајму "China International import Expo-CIIE". Већ првог дана сајма било је приметно велико интересовање иностраних дистрибутера за производе из Србије, саопштио је ПКС. Сајам је 5. новембра отворио кинески председник Си Ђинпинг.

Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије, уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација, организовале су наступ домаћих компанија на Кинеском међународном увозном сајму "China International import Expo-CIIE", који се од 5. до 10. новембра одржава у Шангају.

Главна порука наших павиљона "Будућност је овде" уједно је и позив свим заинтересованим партнерима да се упознају са производима из Србије, саопштила је Привредна комора Србије.

У оквиру привредног павиљона, своје производе представљају компаније: "Неутрино пауер" Ваљево, "Јумис" Ниш, "Паком Интернешнел" Београд, "Топлички виногради" Прокупље, "Фрушкогорски виногради" Беочин и "Вино жупа" Александровац.

У оквиру националног павиљона представљени су и Научно-технолошки парк Београд, Туристичка организација Србије, Привредна комора Србије и Развојна агенција Србије.

Већ од првог дана сајма приметно је велико интересовање за српске производе иностраних дистрибутера који су посетили наш павиљон. Одржан је велики број билатералних састанака са потенцијалним партнерима што излагачима из Србије омогућава унапређење постојећих и стварање нових пословних контаката и склапање аранжмана.

Српски производи препознати су као квалитетни и конкурентни, а сајам у Шангају велика је шанса за компаније из Србије да повећају извоз и буду видљивије на тржиштима широм света.

Кинески међународни увозни сајам "China International import Expo-CIIE", један је од највећих сајмова у Кини на коме излаже преко 170 земаља из целог света.

Сајам је јуче отворио кинески председник Си Ђинпинг, одржавши говор пред 3.000 представника држава и највећих привредника из целог света.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 10. нов 2018, 14:38) - Jovo [нерегистровани]

Voleo bih znati

Zvuci kao da smo nemci, ili amerikanci.
Srpske kompanije.
A koje?
Mozete li da objavite imena srpskih kompanija koje su bile sada u Sangaju?
Bilo bi mi jako interesantno da pogledam koje su to kompanije, cime se bave, sta to proizvode, i gde izvoze?