Реконструкција барске пруге један од кључних пројеката

Mинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с делегацијом "РЖД интернешенела", предвођеном генералним директором компаније Сергејом Павловим, о заједничким пројектима на железници, укључујући наставак реконструкције железничке пруге Београд-Бар.

"Реконструкција барске пруге за Владу Србије један је од кључних пројеката у области железничке инфраструктуре. Заједно са РЖД-ом већ смо обновили 77,6 километара ове пруге од Ресника до Ваљева, и желимо да што пре будемо спремни за наставак радова на преосталих 210 километара од Ваљева до границе са Црном Гором", рекла је Зорана Михајловић.

На састанку је било речи и о актуелним пројектима на којима је "РЖД интернешенел" главни извођач. 

Павлов је известио потпредседницу Владе о напретку радова на реконструкцији и модернизацији деонице Стара Пазова-Нови Сад, која је део брзе пруге Београд-Будимпешта, саопштено је из Кабинета потпредседнице Владе.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 06. нов 2018, 14:10) - FORum LIvii [нерегистровани]

samo obecanja

"Реконструкција барске пруге за Владу Србије један је од кључних пројеката у области железничке инфраструктуре
Cekaj bre ! Pa zar kljucni projekat nisu BRZE PRUGE , povezivanje sa Grckom i Madjrskom brzim linijama ?
Povezivanje sa EU brzim prugama , sa nasim glavnim privrednim partnerima u uvozu i izvozu.Zar ne tezimo evropskim integracijama a koliko znam one ne vode ka CG?
Zar do juce niste pricali o Putu svile koji ukljucuje pravac Sever-Jug a ne ka Crnoj Gori ?
Svakog dana smo bombardovani izjavama koje iskljucuju stara opredeljenje i prioritete.Cini mi se da je ovo haoticno kretanje bez kormilara.