Октобарски рекорд за борске топионичаре

Борски топионичари су у октобру излили највише анода од почетка године. Произведено је 8.086 тона анодног бакра, а по речима техничког руководиоца Топионице, Славише Стефановића, могло се и више да је шарже било још.

Рекордни месечни биланс овог металуршког погона постигнут је захваљујући довољним количинама концентрата који је садржао нешто више бакра, али и стабилном раду свих агрегата након последњег ремонта, наводи се у саопштењу РТБ "Бора".

"Високо технолошко искоришћење и добро временско, рад Топионице без застоја и одговарајући квалитет сировина добитна су комбинација за одличне октобарске резултате", рекао је Славиша Стефановић.

Како се подсећа у саопштењу, откад је изграђена нова фабрика сумпорне киселине и реконструисана топионица почела да ради по инсталираној флеш-смелтинг технологији, 2015. године, највећа месечна производња забележена је у септембру прошле године, када је дато 8.260 тона анодног бакра.

"С обзиром на то да су рудари прошлог месеца повећали количине откопане руде и побољшали квалитет сировина у погледу садржаја бакра, али и сумпора – што је изузетно важно за вођење новог технолошког процеса - нема сумње да ће новембра прилив концентрата из домаћих рудника бити већи, а са њим и производња у Топионици", закључио је Стефановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво