Поповић: Србија да примени модел Француске у дигитализацији индустрије

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је, у разговору са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем, истакао да Србија жели да примени успешан француски модел дигитализације индустрије, који је, према његовим речима, Француску учинио једном од водећих европских економија.

"Француски технолошки модел и иновациона политика коју спроводи француска држава, представљају инспирацију како треба да градимо иновациони екосистем у Србији", рекао је Ненад Поповић.

Додаје да Србија жели да гради иновациону инфраструктуру и да јача везе између корпорација, индустрије и стартапова на начин како то ради.

Истакао је да се недавно вратио из посете Француској где је имао прилике да се увери у достигнућа француских корпорација и стартап компанија у погледу развоја иновација и дигитализације у пољопривреди.

"То је сектор у којем имамо велики потенцијал за сарадњу и раст, јер је Србија, према оцени наших међународних партнера, једна од водећих држава у Европи када је у питању развој иновација и употреба дигиталних технологија у пољопривреди", истакао је Поповић.

Поповић и Мондолони су изразили уверење да ће посета Србији француског председника Емануела Макрона, најављена за децембар, као и дигитални форум који ће бити организован у оквиру те посете, значајно допринети унапређењу економских односа Србије и Француске. саопштено је из Поповићевог кабинета.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 01. нов 2018, 00:21) - anonymous [нерегистровани]

Izvini

@Pardon, gde ti živiš, kada ne znaš šta je indistrija?

(среда, 31. окт 2018, 21:41) - anonymous [нерегистровани]

Pardon

Koje industrije ?