Поповић: Србија да примени модел Француске у дигитализацији индустрије

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић је, у разговору са амбасадором Француске Фредериком Мондолонијем, истакао да Србија жели да примени успешан француски модел дигитализације индустрије, који је, према његовим речима, Француску учинио једном од водећих европских економија.

"Француски технолошки модел и иновациона политика коју спроводи француска држава, представљају инспирацију како треба да градимо иновациони екосистем у Србији", рекао је Ненад Поповић.

Додаје да Србија жели да гради иновациону инфраструктуру и да јача везе између корпорација, индустрије и стартапова на начин како то ради.

Истакао је да се недавно вратио из посете Француској где је имао прилике да се увери у достигнућа француских корпорација и стартап компанија у погледу развоја иновација и дигитализације у пољопривреди.

"То је сектор у којем имамо велики потенцијал за сарадњу и раст, јер је Србија, према оцени наших међународних партнера, једна од водећих држава у Европи када је у питању развој иновација и употреба дигиталних технологија у пољопривреди", истакао је Поповић.

Поповић и Мондолони су изразили уверење да ће посета Србији француског председника Емануела Макрона, најављена за децембар, као и дигитални форум који ће бити организован у оквиру те посете, значајно допринети унапређењу економских односа Србије и Француске. саопштено је из Поповићевог кабинета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара