Отворена фабрика дечије хране у Добановцима

У Добановцима је отворена фабрика дечије хране "Бејби фуд фектори", која се простире на 13.605 метара квадратних.

"Бејби фуд фектори" је гринфилд инвестиција вредна 34 милиона евра, што ову фабрику дечије хране чини једном од највећих инвестиција у Србији ове године и највећом домаћом инвестицијом, наводи се у саопштењу компаније.

У првој фази "Бејби фуд фектори" упослила је преко 100 високо квалификованих стручњака различитих профила, док ће до 2020. године тај број бити већи од 300.

Дневни капацитет ће бити 50 тона дечије хране која се производи под сопственим брендом "Нутрино" и која ће се поред домаћег и регионалног, наћи и на тржишту Руске Федерације.

"Изузетна посвећеност тима који стоји иза пројекта 'Бејби фуд фектори', препознавање потреба, како домаћег, тако и регионалног тржишта, допринели су чињеници да данас у Србији имамо једну модерну фабрику, која технолошком опремљеношћу задовољава светске стандарде", рекао је Жељко Цигановић, извршни директор компаније "Бејби фуд фектори".

Фабрика је свечано отворена у присуству председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа, власника фабрике, руководства, запослених и бројних партнера.

број коментара 0 Пошаљи коментар