Михајловић: Улажемо 24 милиона евра у пут Нови Пазар–Тутин

Потписан комерцијални уговор за реконструкцију државног пута Нови Пазар–Тутин са турском компанијом "Ташјапи". Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће у тај посао бити уложено 24 милиона евра.

Зорана Михајловић, која је уговор потписала у присуству потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића и амбасадора Турске у Србији Танжуа Билгича, рекла је да је неколико докумената претходило данашњем отпочињању реализације овог пројекта.

Навела је да су то, пре свега, Споразум о сарадњи у инфраструктурним пројектима између две владе, Меморандум о разумевању о сарадњи између Министарства и компаније "Ташјапи" из маја ове године и недавно потписан Оквирни споразум између Владе Србије и компаније "Ташјапи".

"Данас започињемо реализацију првог пројекта са турском компанијом ''Ташјапи'', вредног 24 милиона евра. Уговор који смо данас потписали подразумева израду идејног пројекта, израду плана детаљне регулације и извођење радова, у дужини од 20,5 километара", каже Михајловић. 

Истакла је да је реконструкција пута Нови Пазар–Тутин од изузетног значаја за више од 150.000 грађана који живе у овом делу Србије.

"Приоритет је превасходно безбедност путева, али и стварање конекција које ће омогућити бржи проток робе и људи. Верујем да ће извођач радова учинити све да грађани добију квалитетан и добар пут", рекла је Михајловић.

Потпредседник Владе Расим Љајић рекао је да је мало ко веровао да ће се овај пут реконструисати, с обзиром на то да се о томе говорило годинама уназад, те изразио захвалност председнику Србије Александру Вучићу и потпредседници Михајловић што су створили политичке, правне и финансијске услове да се пројекат реализује.

"Овај пут значи живот за грађане у овом делу Србије, јер их је на стотине гинуло у претходним годинама. Реконструкцијом пута избећи ћемо ризичну слалом вожњу која је односила животе", рекао је Љајић.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич истакао је да две земље имају добре билатералне односе и да је ово први од инфраструктурних пројеката чија изградња креће, очекујући да ускоро почне и реализација пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво