Михајловић: Улажемо 24 милиона евра у пут Нови Пазар–Тутин

Потписан комерцијални уговор за реконструкцију државног пута Нови Пазар–Тутин са турском компанијом "Ташјапи". Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће у тај посао бити уложено 24 милиона евра.

Зорана Михајловић, која је уговор потписала у присуству потпредседника Владе и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића и амбасадора Турске у Србији Танжуа Билгича, рекла је да је неколико докумената претходило данашњем отпочињању реализације овог пројекта.

Навела је да су то, пре свега, Споразум о сарадњи у инфраструктурним пројектима између две владе, Меморандум о разумевању о сарадњи између Министарства и компаније "Ташјапи" из маја ове године и недавно потписан Оквирни споразум између Владе Србије и компаније "Ташјапи".

"Данас започињемо реализацију првог пројекта са турском компанијом ''Ташјапи'', вредног 24 милиона евра. Уговор који смо данас потписали подразумева израду идејног пројекта, израду плана детаљне регулације и извођење радова, у дужини од 20,5 километара", каже Михајловић. 

Истакла је да је реконструкција пута Нови Пазар–Тутин од изузетног значаја за више од 150.000 грађана који живе у овом делу Србије.

"Приоритет је превасходно безбедност путева, али и стварање конекција које ће омогућити бржи проток робе и људи. Верујем да ће извођач радова учинити све да грађани добију квалитетан и добар пут", рекла је Михајловић.

Потпредседник Владе Расим Љајић рекао је да је мало ко веровао да ће се овај пут реконструисати, с обзиром на то да се о томе говорило годинама уназад, те изразио захвалност председнику Србије Александру Вучићу и потпредседници Михајловић што су створили политичке, правне и финансијске услове да се пројекат реализује.

"Овај пут значи живот за грађане у овом делу Србије, јер их је на стотине гинуло у претходним годинама. Реконструкцијом пута избећи ћемо ризичну слалом вожњу која је односила животе", рекао је Љајић.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич истакао је да две земље имају добре билатералне односе и да је ово први од инфраструктурних пројеката чија изградња креће, очекујући да ускоро почне и реализација пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(понедељак, 29. окт 2018, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Може ли нешшто нека домаћа компанија да уради

Михајловић: Улажемо 24 милиона евра у пут Нови Пазар–Тутин...
Ми финансирамо а странци раде....може ли нешто домаћа оператива......може јер је радила и до сада деценијама успешно...али

(понедељак, 29. окт 2018, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

Semafori

u svakom slucaju bi za drzavu bilo isplatljivije da umesto semafora izmedju Jasenova i Straze postavi fiksni radar. Tako se ovde u Austriji cesto ogranicava brzina i izbegavaju nesrece.

(понедељак, 29. окт 2018, 12:01) - anonymous [нерегистровани]

ministarko

dajte uradite nešto da se osam kvadrata puta izmedju straze i jasenova u opštini vršac već jedanput završi.Dva meseca nas maltretiraju.Postavili su dva semafora i na oba stoji upaljeno crveno svetlo tako da po dvadeset minuta vozila čekaju kome će prvom da se upali zeleno.Dajte pomagajte gospodjo ministarka.