За пет година 12 милиона путника "Ер Србије"

Авиокомпанија "Ер Србија" саопштила је да прославља пет година успешног пословања и пет година од првог комерцијалног лета, током којих је превезла 12 милиона путника на више од 150.000 летова. Премијерка поручила да је ова компанија важан покретач српске привреде.

"Поносни смо што овај значајан јубилеј дочекујемо као апсолутни лидер у региону. Настављамо даље са још амбициознијим циљевима", поручио је генерални директор "Ер Србије" Данкан Нејсмит.

Премијерка Ана Брнабић је, на прослави рођендана "Ер Србије", истакла да већ пет година та компанија унапређује резултате и додала да је она важан покретач српске привреде.

"'Ер Србија' је већ пет година важан покретач развоја српске привреде. Игра кључну улогу у развоју туризма, унапређењу привредне сарадње са бројним земљама и јачању бренда наше земље", навела је Брнабић.

У саопштењу "Ер Србије" истакнуто је да о успеху те компаније сведочи и признање реномираног сајта за рејтинг у области цивилне авијације AirlineRatings.com којим је српска авиокомпанија најбоље оцењена у југоисточној Европи у текућој 2018. години, уз максималних седам звездица у категорији безбедности и пет звездица за комплетан производ и услугу.

Покретање нове компаније почело је потписивањем код-шер споразума између "Јат ервејза" и "Етихад ервејза" 15. априла 2013. године, после чега је компанија из Уједињених Арапских Емирата 1. августа исте године потписала Уговор о стратешком партнерству са Владом Србије.

Први авион у бојама" Ер Србије - А319", под именом "Новак Ђоковић" полетео је 26. октобра 2013. године из Београда за абу Даби, дан после званичног представљања компаније јавности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво