Разговори са компанијом "Пауер Чајна" о инфраструктури

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је с регионалним директором кинеске компаније "Пауер Чајна" Јенг Боом о наставку изградње обилазнице око Београда, као и о могућностима сарадње на новим пројектима, пре свега на изградњи ауто-пута Ниш-Мердаре-Приштина и брзих саобраћајница Београд-Зрењанин и Иверак-Лајковац.

"Министарство које водим има одличну сарадњу с вашом компанијом, о чему сведоче и пројекти које тренутно реализујемо, првенствено о обилазници око Београда. Заинтересовани смо за проширење сарадње и на другим пројектима, о томе смо недавно разговарали и у Пекингу, у присуству председника (Александра) Вучића", рекла је Зорана Михајловић.

Како је саопштено из министаркиног кабинета, кинеска компанија изразила је заинтересованост да се укључи у изградњу ауто-пута мира Ниш-Мердаре-Приштина, као и брзих саобраћајница од Београда до Зрењанина и од Иверка до Лајковца, којим ће се овај део Србије повезати са Коридором 11.

"Хвала Вам на прилици да наставимо разговоре о даљој сарадњи. Поред учешћа у изградњи обилазнице око Београда, заинтересовани смо и за нове пројекте и спремни да разговарамо о различитим видовима финансирања", рекао је Јенг.

Министарка Михајловић предложила је формирање радне групе коју ће чинити представници Министарства и кинеске компаније, ради што ефикаснијих договора о реализацији поменутих нових пројеката. 

Кинеска компанија "Пауер Чајна" тренутно реализује пројекте на изградњи обилазнице око Београда, од Остружничког моста до Бубањ потока, у дужини од 19,5 километара у вредности од 207 милиона евра, а преговара се и о потписивању комерцијалног уговора за изградњу сектора Ц: Бубањ поток - Винча - Панчево, у дужини од 31 километра и процењеној вредности инвестиције од око 500 милиона евра. 

Министарка Михајловић разговарала је са представницима кинеских компанија о модернизацији и реконструкцији пруге Београд-Будимпешта, истакавши значај овог пројекта за обе земље. 

број коментара 0 Пошаљи коментар