Чадеж: Ускоро представљање наших потенцијала у Шпанији

Размена између Шпаније и Србије је у растућој фази и шпанско тржиште са 45 милиона потрошача је изузетно важно за српске компаније, изјавио је председник Првредне коморе Србије Марко Чадеж.

На отварању Првог пословног форума Шпанија–Србија, Марко Чадеж је изјавио да је данашњи скуп прилика за размену информација о потенцијалима за привредну сарадњу, као и да српске и шпанске компаније представе своје извозне капацитете и можда постигну и прве договоре. 

"О интересовању за сарадњу говори пуна сала и присуство шпанских и српских компанија", рекао је Чадеж. 

Најавио је посету шпанским регионима са представницима српских компанија и Развојне агенције Србије, како би се представило шта је то што Србија може да понуди.

"Видимо се од следеће године у Шпанији", поручио је Чадеж. 

Навео је да је трговинска размена са Шпанијом прошле године износила 455,8 милиона евра, али и истакао да је Шпанија са 45 милиона потрошача велико тржиште које још Србија није искористила када је реч о привредној сарадњи и пласирању робе из Србије. 

Шпанија је пета по снази економија у Европи и бележи значајан раст, а Чадеж каже да у Србији 40 шпанских компанија има озбиљне послове и то из различитих области индустрије. 

"Србија ће за шпанска компаније бити следећа најбоља инвестициона дестинација", рекао је Чадеж и нагласио да се нада да ће Србија боље искористити шансу за сарадњу, као и да ће шпанске компаније проширити своје пословање у Србији као центру на целом Балкану. 

Указао је да Србија данас има најбоље пословно окружење у региону и нуди пакет подстицаја за инвеституре. 

"Потенцијал је ту, само морамо више да радимо на повезивању", поручио је Чадеж.  

број коментара 0 Пошаљи коментар