Радојичић: Економска сарадња Србије и Шпаније у успону

Економска сарадња Србије и Шпаније је последњих година у константном успону, иако и даље постоји пуно простора за додатни раст и унапређење економских односа наших двеју земаља, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић на пословном форуму "Шпанија–Србија".

У претходном периоду трговинска размена са Шпанијом је била око 450 милиона евра, рекао је Зоран Радојичић и истакао да има одличних фирми из Шпаније које могу да помогну реализацију пројеката у српској престоници.

Градоначелник је истакао да је градски буџет данас стабилан и да је стабилна финансијска и политичка ситуација охрабрила и стране инвеститоре.

Говорећи о пројектима у српској престоници, рекао је да је посебно поносан на пројекат "Београд на води" који реализују заједно Влада Србије и и компанија "Игл Хилс" из Абу Дабија.

То је нови центар Београда који ће се простирати на укупно 177 хектара, појаснио је Радојичић и додао да ће бити изграђено око два милиона квадратних метара пословног и стамбеног простора.

Вредност целе инвестиције је 3,5 милијарди евра, прецизирао је Радојичић.

Навео је да је посебно значајан пројекат изградња метроа јер, како је додао, Београд као град који се развија великом брзином има велику потребу за том врстом транспорта.

Подсетио је да је план да изградња прве линије метроа почне 2020. године.

Навео је и да је план да се у Београду изграде два тунела – један од Карађорђеве улице до Булевара деспота Стефана, а други Топчидерски тунел.

Говорио је о санацији депоније Винча, измештању Старог савског моста и изградњи новог, изградњи нове дечје болнице Тиршова 2, изградњи нове зграде Филхармоније, али и о гондоли која ће повезивати Калемегдан и парк Ушће.

Истакао је да се Београд развија плански и стратешки и да је поуздан партнер инвеститорима.

"Имамо много идеја и велики потенцијал да их остваримо, а у средишту нашег интереса су људи и бољи квалитет живота за све. Шпанске фирме су изузетно конкурентне и желимо да сарађујемо са њима", закључио је Радојичић.

Пословни форум "Шпанија–Србија", који се одржава у Хотелу "Хилтон", организују трговинско-економско одељење Амбасаде Шпаније у Београду и Шпанска агенција за извоз и инвестиције (ICEX) у сарадњи са Привредном комором Србије. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво