Банкари код премијера

Буџет за следећу годину је рестриктивно подстицајан, при чему се рестриктивност односи пре свега на држави сектор, а подстицаји су намењени развоју привреде, истакао је премијер Цветковић у разговору с банкарима о пословању у условима светске кризе.

Премијер Мирко Цветковић, министарка финансија Диана Драгутиновић и гувернер Радован Јелашић разговарали су с представницима банкарског сектора о могућностима превазилажења евентуалних потешкоћа у пословању банака у 2009. години због утицаја светске финансијске кризе.

Представљајући мере економске политике, премијер је оценио да је буџет за наредну годину рестриктиван према државном сектору, а да су подстицаји намењени развоју привреде. Уз извесне сугестије, банкари су задовољни предлогом буџета и досадашњим мерама Народне банке Србије.

Министарка финансија Диана Драгутиновић и гувернер Радован Јелашић говорили су о могућностима превазилажења евентуалних тешкоћа у пословању банака због светске финансијске кризе.

Представници банака су изразили задовољство усвојеним предлогом буџета за 2009. годину и истакли да су досадашње мере НБС дале позитивне резултате. Изнели су извесне сугестије у вези с тим мерама.

Саговорници су разматрали и мере које примењује НБС и које треба да омогуће стабилност курса и довољну ликвидност у привреди Србије, наводи се у саопштењу Владе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи