Светска банка: Импресивни резултати у радовима на путевима и железницама

Министарка Зорана Михајловић добила је похвале за свој рад од директорке у Светској банци Карле Гонзалес Карвахал, која је у писму обећала даљу подршку у њеном ангажману.

"Гонзалес наводи да је импресионирана њеним радом на реализацији великих инфраструктурних пројеката, али и решавањем тешких питања у процесу реформи у транспортном сектору, као и активностима на јачању родне равноправности у области транспорта", наведено је у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе и министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић.

Гонзалес Карвахал, која је нова менаџерка за транспорт за Европу у Светској банци, у писму, између осталог наводи:

"Ваш одлучни и фокусирани приступ дао је импресивне резултате у имплементацији реформе железнице, на завршетку изградње деоница ауто-пута на Коридору 10 које је финансирала СБ, као и у активностима предузетим у вези с реализацијом Пројекта рехабилитације путева и унапређењу безбедности саобраћаја".

Гонзалес Кархавал је, иначе, од 10. до 12. октобра предводила посету делегације Светске банке Србији, а у писму је похвалила и напоре Министарства да настави са реформама и побољшањем ефикасности у сектору транспорта.

Поручила је да је СБ отворена за наставак подршке у консолидацији реформе железнице, спровођењу свеобухватне реформе путног сектора, подизању капацитета локалних самоуправа да планирају, припремају и спроводе инвестиције у области инфраструктуре.

Такође, Светска банка је отворена и за подршку укључивању родне димензије у Националну транспортну стратегију, као и уважавању климатских захтева у управљање транспортном инфраструктуром.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 21. окт 2018, 10:24) - anonymous [нерегистровани]

Za šta nas hvali Svetska banka

Zato što smo kreditima od nje koje će i deca da nam vraćaju plaćali strane kompanije da grade saobraćajnice koje će druge strane kompanije da koncesijom da eksploatišu i uzimaju profit.
Svaka čast.

(недеља, 21. окт 2018, 09:12) - anonymous [нерегистровани]

Mozda i jeste tako

Ali po cenu oduzimanja od penzija,plata koje su 250 evra i mnogih jos slicnih stvari.