Кинески министар обишао радове на мосту преко Саве и Колубарe

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн и учесници Самита министара транспорта Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе обишли су радове на изградњи моста преко Саве и Колубаре, на деоници од Сурчина до Обреновца.

Вредност пројекта је нешто мања од 234 милиона долара. Њим је предвиђена изградња ауто-пута у пуном профилу са четири возне и две зауставне траке у укупној ширини од 29 метара, а укључује и изградњу моста преко Саве и ушћа Колубаре у дужини од 1.581 метра, надвожњака преко железничке пруге Остружница - Батајница и две петље Сурчин и Обреновац.

Имре Керн је у изјави за новинаре навео да је заједно са кинеским министром за транспорт Ли Сјаопенгом данас обишао радове које изводи кинеска компанија на, каже, једном од највећих градилишта у Србији у овом тренутку.

Према његовим речима, кинески министар и он су констатовали да је напредак радова на изврсном нивоу.

"Ја који долазим често овде могу својим очима да видим напредак. Ми смо данас детаљно разговарали о евентуалним проблемима који могу да настану на овом градилишту и договорили смо се како ћемо координирати и отклањати евентуалне проблеме", казао је Керн.

Додао је да су констатовали и да у овом тренутку на градилишту, на целокупном пројекту је више од 60 одсто уговорених радова завршено, те да је на самом мосту завршено 72 одсто. 

"Искрено се надам да ћемо у априлу или почетком маја моћи пешке да пређемо преко целог моста. Констатовали смо и да за сада нема разлога да се говори о продужењу рока, а рок је 5. јануар, 2020. године", рекао је државни секретар.

Керн је пренео да је министар Ли рекао извођачима да обрате пажњу на захтеве и да их испоштују, као и да је скренуо пажњу да сви радови морају да буду завршени у одређено време и да буду одређеног квалитета.

Како је навео, Ли је скренуо пажњу свима да воде рачуна о заштити животне средине, јер тај пројекат иде преко једне од најлепших река у Србији, као и да се води рачуна о безбедности радника који раде под тешким условима на великим висинама.

Кинески министар је казао да је веома задовољан што је могао да чује да су радови на мосту завршени око 70 одсто, као и тиме што ће све бити урађено у договореном року.

Он верује да ће цео пројекат бити завршен на време и да ће бити одрађен у одређеном року уз снажно предвођене Владе Србије и Министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво