НИС послује са добитком

Генерални директор Нафтне индустрије Србије Милош Сарамандић изјавио је да ће та компанија 2008. годину завршити са добитком, али није прецизирао коликим. Обележавања 40 година рафинеријске прераде нафте у Србији.

Сарамандић је данас на конференцији за новинаре поводом обележавања 40 година рафинеријске прераде, казао да, иако је последњи период био веома тежак, уз рационално пословање свих запослених, национална нафтна компанија ове године неће имати губитак, већ добит.

"Без обзира да ли долазе Руси или не, инвестиције у НИС су неопходне ако желимо да имамо националну нафтну компанију која ће бити лидер у земљи", казао је Сарамандић

Сарамандић је додао да је НИС усвојио стратешки план за инвестиције од 1,2 милијарди евра у наредне три године и да су Руси препознали значај тог плана и међудржавним споразумом иза којег стоје гаранције две државе предвидели инвестиције од минимум 500 милиона евра.

Сарамандић је нагласио и да као члан преговарачког тима са Русијом о енергетском споразуму, нема инфорнмацију да "ико од руских партнера намерава" да затвара нафтна постројења у Србији.

Сарамандић је додао да улога генералног директора НИС-а у преговарачком тиму јесте да заступа интересе компаније и запослених.

Рафинеријска прерада у оквиру НИС-а одвија се у две оперативне компаније: НИС-Рафинерија нафте Панчево и НИС-Рафинерија нафте Нови Сад, са укупним капацитетом од 7,3 милиона тона прерађене нафте годишње.

Како је саопштила Економист медија група, НИС је највеће предузеће по оствареним приходима у Србији који су у 2007. години били 252,8 милијарди динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара