Отворен нови погон "Новареса" у Зрењанину, посао за још 50 радника

Компанија за производњу компоненти за аутомобилску индустрију "Новарес" проширила је погон у Зрењанину за нових 3.200 квадратних метара, што ће омогућити да се у току 2019. запосли нових 50 радника.

Свечаним пресецањем врпце пуштен је у рад проширен погон у оквиру фабрике "Новарeс", у чију изградњу је уложено 5,2 милиона евра. 

Погон су отворили министар финансија Синиша Мали, министар привреде Горан Кнежевић, председник Покрајинске владе Игор Мировић, амбасадор Француске Фредерик Мондолини, представници локалне самоуправе Зрењанина, као и представници компаније "Новарес".

Министар Синиша Мали је овом приликом истакао да је Зрењанин наставио са трендом смањења броја незапослених и да је незапосленост пала на испод 12 одсто.

Мали је најавио да ће ускоро почети са радом још један погон јужнокорејске компаније у зрењанинској индустријској зони.

Такође, најављује и подршку привредницима од јануара 2019. што се тиче смањења пореза, укидање доприноса за незапослене, као смањење парафискалних намета.

Проширењем од 3.000 метара квадратних, целокупни простор фабрике је за трећину већи него у претходном периоду. 

Нови део је опремљен последњом технологијом и роботима, укључујући и пет преса за бризгање и чисту собу за две нове производне линије које ће производити компоненте мотора користећи технологије инфрацрвеног заваривања, аутоматског уграђивања компоненти и методе за проверу цурења.

"Новарес" ће у овој фабрици 2019. године повећати број запослених са садашњих 190 на 240.

Француска компанија "Новарес" се бави производњом пластичних компоненти за аутомобиле, ради за велике светске брендове, а само у 2017. је имала продају од 1,2 милијарде евра из 42 фабрике у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи