На самиту "Кина+16" о заједничким пројектима и проблемима на границама

Београд је данас домаћин самита "Кина+16" земаља централне и источне Европе. Министарка Зорана Михајловић најављује разговоре о заједничким пројектима и истиче да ће једна од главних тема бити проблеми на границама.

У Београду ће се разговарати о сарадњи региона и НР Кине. Форум градоначелника и самит министара транспорта одржаће се у Палати "Србија", а званицама ће се обратити председник Србије Александар Вучић.

Домаћин министрима транспорта биће министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић. 

"Разговараћемо о јединственој листи инфраструктурних пројеката и о ономе што нас прилично боли – проблемима на границама и како убрзати промет робе и путника. Важно је да се састајемо, да разговарамо о будућим пројектима", рекла је Михајловићева за РТС.

Вредност ове иницијативе у инфраструктурним пројектима износи 16 милијарди евра, од чега се осам милијарди односи на сарадњу са Кином, указала је министарка.

"Разговараћемо и о будућим пројектима, новој луци за коју би требало да се припреми пројектно-техничка документација и другим пројектима, али данас је тежиште на томе како да пројекти које већ радимо буду ефикаснији и шта да радимо на границама", навела је Михајловићева.

Истиче да је интерес Србије и региона да буде повезан, што ће довести до веће мобилности, више инвестиција и бољег живота.

"Све што радимо, радимо повезујући се са земљама у региону, нема пројекта на коме не радимо заједно покушавајући да се повежемо", рекла је министарка.

Говорећи о предлогу закона о озакоњењу нелегалних објеката који улази у скупштинску процедуру, Михајловићева је рекла да то није питање једног министарства и једног града. То је, каже, нови покушај да се спречи нова нелегална градња.

"Они који граде неће моћи да продају те станове. Апелујем да се не купују нелегално изграђени станови", рекла је Михајловићева и поручила локалним самоуправама да реагују јер ако је градња нелегална нема прихода од пореза и долази до инфраструктурних проблема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво