Други тендер за ЈРБ

Агенција за приватизацију расписала је други тендер за приватизацију предузећа "Југословенско речно бродараство" а крајњи рок за достављање понуда је 26. септембар.

Право на подношење понуда имају компаније које обављају делатност воденог саобраћаја најмање три последње пословне године у континуитету, власници флоте са минимумом капацитета товарног простора 50.000 тона носивости и са оствареним приходом од најмање двадесет милиона евра у 2007. години, наводи се у јавном позиву Агенције.

Тендерска документација за зантересоване купце ће бити доступна од 11. јула 2008. године, а накнада за њено преузимање износиће 8.000 евра.

Овога пута Агенција је успех тендера покушала да обезбеди тражењем високе лицитационе гаранције на износ од чак милион евра.

Агенција за приватизацију поништила је тендер за продају "Југословенског речног бродараства" у марту ове године.

Проблем је настао када је првопласирани конзорцијум фирми Тамоза и Даксин одустао од куповине, а затим и другопласирани конзорцијум Палмали шипинг и Палмали холдинг.

Агенција је проценила да не треба преговарати са Ист поинтом, трећепласираним на тендеру.

Раније је било најављено да ће на следећем тендеру за куповину ЈРБ износ гаранције подићи на милион евра, да би били избегнути овакви некоректни потези потенцијалних купаца.

"Југословенско речно бродараство" је лидер на српском тржишту унутрашњег и међународног речног транспорта, чију флоту чине 16 бродова, 14 потискивача, два тегљача и 120 баржи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара