"Обнова свих регионалних пруга до краја 2019"

Следеће године биће реконструисано још 318 километара регионалних пруга, најављује "Инфраструктура железнице Србије".

Мирољуб Јевтић, генерални директор "Инфраструктуре железнице Србије", изјавио је да ће 280 километара регионалних пруга бити обновљено до краја ове године.

Следеће године, како је најавио, биће реконструисано 318 километара регионалних пруга, што значи да ће скоро у потпуности бити завршена њихова реконструкција у Србији.

Навео је да се у 2019. години планира обнављање пруга Ниш-Зајечар (108 км), Лапово-Краљево (84 км), Суботица-Сента (38,5 км), Марковац-Ресавица (53 км), деоница Кумане-Банатско Милошево (28,5 км) на прузи Зрењанин-Кикинда, као и пруга Кикинда-МСК Кикинда (6 км).

Како се наводи у саопштењу "Инфраструктура железница", на свим овим деоницама уведене су лагане вожње, па је тренутна брзина возова далеко мања од пројектоване.

Тако возови између Марковца и Ресавице, Кумана и Банатског Милошева, као и Кикинде и МКС Кикинда иду свега 10-20 километара на сат, између Суботице и Сенте брзина им је између 20 и 40 километара на сат, док на пругама Ниш-Зајечар и Лапово-Краљево саобраћају са 30 до 40 километара на сат. 

"Инфраструктура железнице Србије" планира да у 2019. години из сопствених средстава набави и додатну опрему како би ефикасније транспортовала материјал за своје потребе и интервенисала са помоћним возом, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи