ММФ о аранжману са Србијом у јануару

Састанак Борда директора Међународног монетарног фонда, на којем је требало да буде размотрен нови аранжман са Србијом, одложен је, највероватније, за другу половину јануара, сазнаје РТС у канцеларији те организације у Београду.

Састанак Борда директора Међународног монетарног фонда, заказан за 19. децембар, одлаже се због кашњења у испуњавању обавеза и највероватније биће одржан у другој половини јануара, речено је у канцеларији ММФ-а у Београду.

Влада и Народна банка Србије треба да потпишу меморандум о заједничком деловању на остваривању циљане инфлације за 2009. годину и постизању услова за очување економске стабилности у земљи.

Министарка финансија Диана Драгутиновић рекла је да је јуче постигнут договор око циљане инфлације, а да ће у наредних недељу дана бити постигнут и други услов.

Министарка тврди да нових преговора неће бити и да ће ММФ после празника моћи да расправља о аранжману са Србијом.

Гувернер Народне банке Србије Радован Јелашић рекао је да је један  од предуслова за аранжман са ММФ-ом био да Влада Србије, НБС и Агенција за осигурање депозита потпишу меморандум у коме ће бити јасно дефинисане надлежности у области привреде, финансија и макроекономске стабилности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи