Радојичић: Београд као инвестициона тачка значајан за цео свет

Градоначелник Београда Зоран Радојичић каже за РТС да је у плану за Београд много тога у наредном периоду - метро, два моста, два тунела, национални стадион и напомиње да су поред нових пројеката за људе значајни и стари. Истиче да се траже нове локације за изградњу вртића.

Зоран Радојичић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је током посете Астани видео иновације које су увели.

"Фасцинантно је како Астана изгледа иако је прошло тек 20 година откако се гради. Задовољство ми је било да је посетим, предивне су грађевине које су направили. Били смо да видимо шта од њиховог искуства можемо да искористимо", каже градоначелник Београда.

Напомиње да ће Београд од 15. до 17. октобра бити домаћин Трећег форума градоначелника главних градова држава централне и источне Европе и НР Кине тзв. (16+1) и да је то сјајна прилика да се размене искуства.

"У овом тренутку се ради доста значајних пројеката са Кином, завршен је Пупунов мост, гради се Скај лајн али планирамо и низ нових пројеката у будућности. Београд је значајно место за цео свет као инвестициона тачка", објашњава Радојичић.

Каже да је у плану много тога у наредном периоду - метро, два моста, два тунела, национални стадион и напомиње да су поред нових пројеката за људе значајни и стари.

"Значајно је што је од 2013. године до данас повећан број места у вртићима, на листи чекања је тренутно 2.700 деце а пре 2013. их је било 10.000. Ново обданиште ћемо правити и у Овчи, а тражимо и нове локације", истиче градоначелник.

Додаје да су повећана издвајања за породиље и да то значи и већи број захтева породиља.

"Надамо се да се та демографска политика одвија у добром правцу. Ово је добра иницијатива и срећни смо због све више захтева", напомиње Радојичић.

Каже да изградња Тиршове 2 напредује.

"У Астани сам обишао и дечја одељења и имамо концепт како ће изгледати Тиршова 2. Решавамо проблеме које имамо око локација. Тиршова 1 се реконструише и захтева више стрпљења пацијената", напомиње Радојичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво