Подршка Светске банке пројектима у Србији

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом и новом директорком транспортног сектора ове организације Карлом Гонзалес Карваџал о даљој сарадњи Светске банке и министарства, реформи "Путева Србије", реализацији пројекта рехабилитације путева и безбедности у саобраћају. Такође, разговарали су и о пројектима који треба да олакшају регионалну трговину и транспорт.

"Важне пројекте реализујемо заједно и срећни смо што вас имамо за партнере. Поред изградње Коридора 10, рехабилитације путне мреже, реформи у сектору грађевинских дозвола, од изузетне важности су нам пројекти олакшања трговине и транспорта, у циљу уклањања нефизичких баријера, као и реформа предузећа 'Путеви Србије', зарад ефикаснијег пословања и јасног дефинисања обавеза и одговорности у што квалитетнијем одржавању путне мреже", истакла је Зорана Михајловић.

Карла Гонзалес Карваџал похвалила је резултате Министарства истакавши да је Србија модел земљама у региону како да се изазови претворе у прилике за напредак.

"Обишли смо радове на Коридору 10 и приметили одличан напредак, упркос свим изазовима из којих смо сви пуно научили. Подржаћемо пројекат олакшања транспорта и трговине, у ком Србија предњачи, јер то треба да буде приоритет целог региона. Рачунајте на нашу подршку и помоћ на путу Србије ка ЕУ", рекла је Гонзалес Карваџал.

На састанку је било речи и о укључивању родне равноправности у сектор транспорта и заједничкој сарадњи у овој области, наводи се у саопштењу из кабинета Михајловићеве.

Саговорници су се сагласили да су жене важан део економског развоја сваке земље, те да је неопходно укључити их у све аспекте инфраструктуре и транспорта.

"Светска банка покреће Индекс људског капитала за који је веома важно узимање у обзир родног аспекта инфраструктуре. Морамо омогућити женама већу мобилност и приступ транспортном сектору", рекла је Гонзалес Карваџал.

Потпредседница Владе поклонила је новој директорки транспортног сектора Светске банке пиротски ћилим који су израдиле жене са села у оквиру иницијативе "Упослимо 1.000 жена у руралним одручјима", коју су покренули Координационо тело за родну равноправност, НАЛЕД и Етномрежа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво