Мали и Мондолони о аеродрому, депонији и метроу

Министар финансија Србије Синиша Мали разговарао је са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем о сарадњи и пројектима који се спроводе у Србији у које су укључене француске компаније, пре свега о концесији аеродрома "Никола Тесла" и депонији Винча.

Министар Мали и амбасадор Мондолони су се сагласили да је сарадња две државе на веома високом нивоу, наводи се у саопштењу Министарства.

Истиче се да су саговорници као посебно важне пројекте нагласили концесију Аеродрома "Никола Тесла", која се реализује у сарадњи са француском компанијом "Ванси", као и пројекат изградње постројења за прераду комуналног отпада и сређивање депоније у Винчи, који спроводи француско-јапански конзорцијум "Суез Енвироментал".

Тема разговора био је и пројекат изградње београдског метроа, у који су укључене француске компаније.

Мали је у разговору са Мондолонијем истакао да у првој половини ове године Србија бележи одлична макроекономска кретања, што потврђује и податак да је у првих шест месеци остварен привредни раст од 4,9 одсто, наводи се у саопштењу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво