Мали и Мондолони о аеродрому, депонији и метроу

Министар финансија Србије Синиша Мали разговарао је са амбасадором Француске у Србији Фредериком Мондолонијем о сарадњи и пројектима који се спроводе у Србији у које су укључене француске компаније, пре свега о концесији аеродрома "Никола Тесла" и депонији Винча.

Министар Мали и амбасадор Мондолони су се сагласили да је сарадња две државе на веома високом нивоу, наводи се у саопштењу Министарства.

Истиче се да су саговорници као посебно важне пројекте нагласили концесију Аеродрома "Никола Тесла", која се реализује у сарадњи са француском компанијом "Ванси", као и пројекат изградње постројења за прераду комуналног отпада и сређивање депоније у Винчи, који спроводи француско-јапански конзорцијум "Суез Енвироментал".

Тема разговора био је и пројекат изградње београдског метроа, у који су укључене француске компаније.

Мали је у разговору са Мондолонијем истакао да у првој половини ове године Србија бележи одлична макроекономска кретања, што потврђује и податак да је у првих шест месеци остварен привредни раст од 4,9 одсто, наводи се у саопштењу.

број коментара 5 пошаљи коментар
(среда, 10. окт 2018, 18:58)
Tamis [нерегистровани]

Figaro

Nadam se da nece ostati samo na ovom jednom projektu. Bice ih jos mnogo.

(среда, 10. окт 2018, 14:12)
Fudbaler [нерегистровани]

Bilateralni odnosi.

Svaki projekat koji se pokrene je važan za našu državu. Srbiji su neophodni I investitori. Srbija i Francuska treba da pomognu da se obe države rade na jačanju saradnje i privrede.

(среда, 10. окт 2018, 13:42)
zvonko [нерегистровани]

metro

Polako se realizuje projekat metro.

(среда, 10. окт 2018, 13:41)
minja [нерегистровани]

aerodrom

Aerodrom Nikola Tesla za sada odlično radi.

(среда, 10. окт 2018, 13:40)
kiki [нерегистровани]

France

I Francuzi kreću da ulažu u našu zemlju.