Вучић и премијер Казахстана на месту изградње "БК Тесла парка"

Председник Александар Вучић и премијер Казахстана Бакитџан Сагинтајев положили су у Астани капсулу за пројекат изградње стамбеног комплекса "БК Тесла парк".

Председник Србије и премијер Казахстана обишли су место на којем ће се изградити модеран стамбени комплекс, који ће носити име једног од најзнаменитијих Срба. 

На основу слика објашњено је како треба да изгледа нови стамбени комплекс у Астани, граду који се последњих 20 година изградио у велику модерну метрополу. 

Оцењено је да ће овај пројекат мултифункционалног стамбеног објекта допринети даљем јачању веза две земље, али и јачању односа два народа. 

Астана је у јуну прославила 20 година постојања, а пре 1998. била је мало место под другим именом – Целина град. 

Председник Кaзахстана Нурсултан Назарбајев имао је визију да од овог града направи главни град, у којем су изграђена модерна здања. 

Пре 1997. на простору Астане живело је око 200.000 људи, а сада има око милион становника и непрестано расте. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се