Понуда Телекома Србија, Вучић најавио разговор са Рамом

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће разговарати са албанским премијером Едијем Рамом о ситуацији у вези са понудом српског Телекома за куповину "Телекома Албанија".

Александар Вучић је на панелу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, упитан о јединственом економском тржишту које заговара, рекао да никада неће одустати од те идеје.

"Не знам да ли је Јенс (Столтенберг) знао, али мислим да је 'Телеком Србија' намеравао да купи 'Телеком Албаније' (који је део 'Дојче Телекома') и дали су најбољу понуду, али министар телекомуникација Албаније се није сагласио са том продајом, јер је сматрао да Србија није добродошао инвеститор", рекао је Вучић.

Истакао је да ће о томе разговарати са Едијем Рамом, како би се та ситуација разрешила.

Вучић је навео да је можда најважнија политичка идеја стварање јединственог тржишта у целом региону Западног Балкана, а то, додаје, значи да треба да се створе подстицаји за све, да земље имају исту пореску политику која би привлачила много више инвеститора.

Каже да Србија има 56 одсто од укупних инвестиција у региону, наводећи да би и остали добијали више када би постојало јединствено економско тржиште.

"Никада нећу одустати од те идеје", поручио је Вучић и додао да је добио позитиван одговор од Албаније и да ће разговарати са другим лидерима Западног Балкана.

"Небитно је ко је почео први о томе да говори. Мислим да смо Рама и ја, али је важно да то препознаје и ЕУ. У томе је будућност. Небитно је ко ће бити у ЕУ за пет, или 15 година. Важно је да нешто урадимо пре тога", рекао је Вучић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво