Понуда Телекома Србија, Вучић најавио разговор са Рамом

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће разговарати са албанским премијером Едијем Рамом о ситуацији у вези са понудом српског Телекома за куповину "Телекома Албанија".

Александар Вучић је на панелу са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, упитан о јединственом економском тржишту које заговара, рекао да никада неће одустати од те идеје.

"Не знам да ли је Јенс (Столтенберг) знао, али мислим да је 'Телеком Србија' намеравао да купи 'Телеком Албаније' (који је део 'Дојче Телекома') и дали су најбољу понуду, али министар телекомуникација Албаније се није сагласио са том продајом, јер је сматрао да Србија није добродошао инвеститор", рекао је Вучић.

Истакао је да ће о томе разговарати са Едијем Рамом, како би се та ситуација разрешила.

Вучић је навео да је можда најважнија политичка идеја стварање јединственог тржишта у целом региону Западног Балкана, а то, додаје, значи да треба да се створе подстицаји за све, да земље имају исту пореску политику која би привлачила много више инвеститора.

Каже да Србија има 56 одсто од укупних инвестиција у региону, наводећи да би и остали добијали више када би постојало јединствено економско тржиште.

"Никада нећу одустати од те идеје", поручио је Вучић и додао да је добио позитиван одговор од Албаније и да ће разговарати са другим лидерима Западног Балкана.

"Небитно је ко је почео први о томе да говори. Мислим да смо Рама и ја, али је важно да то препознаје и ЕУ. У томе је будућност. Небитно је ко ће бити у ЕУ за пет, или 15 година. Важно је да нешто урадимо пре тога", рекао је Вучић.

број коментара 7 пошаљи коментар
(уторак, 09. окт 2018, 06:13)
Tanja [нерегистровани]

Albanci

Albanci moraju da shvate da mržnjom ništa dobiti neće i da im je ovo jedinstvena prilika koju ne smeju propustiti.

(понедељак, 08. окт 2018, 22:34)
tehnicar [нерегистровани]

dobra kupovina?

Ne bi se Nemci povlacili iz Albanije da je u pitanju dobra investicija.

(понедељак, 08. окт 2018, 15:32)
Denis [нерегистровани]

Telekom

I treba razgovarati sa Ramom, ne treba ispustiti iz ruku tako dobru investiciju.

(понедељак, 08. окт 2018, 14:07)
Steva [нерегистровани]

aa

Albanci moraju da prevazidju mrznju i da nastave ekonomski da saradjuju sa Srbijom, pogledamo li samo u proslost primer neprijateljstava Francuske i Engleske ili Francuske i Nemacke, dok su danas ove drzave bez granica i stub Evropske unije.

(понедељак, 08. окт 2018, 13:06)
Милош [нерегистровани]

ТЕЛЕКОМ

Овакву бахатост нисам видео ни код најбогатијих, они желе да ако продају добију најбољу понуду и не интересује их чији је то новац, а ови су изгледа пребогати па могу и да се играју и да продају будзашто само да то не буде ономе кога они не желе и чији им се новац не свиђа.

(понедељак, 08. окт 2018, 13:03)
Goga [нерегистровани]

Ponuda Telekom Srbije Vucic razgovaracu sa Ramom

Ubedjen sam da je Telekom Srbija dao najbolju ponudu za kupovinu Telekoma Albanije. Ali sta to vredi za albansku vladu to nije prihvatljivo da srpska kompanija Telekom Srbija postane vlasnik Telekoma Albanije, zbog mogucih politickih reakcija.

(понедељак, 08. окт 2018, 12:53)
rada [нерегистровани]

razgovor

Razgovorom se moze sve resiti ako je i druga strana zainteresovana.