Кинези у Лозници планирају нови погон, још 1.000 радних места

Компанија "Минт аутомотив Јуроп" планира да отвари нови производни погон из сектора аутомобилске индустрије у Лозници, који ће запослити 1.000 нових радника. Председник Вучић састао се са представницима те кинеске компаније.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је у име Владе Србије оквирни споразум којим се предвиђа отврање новог погона те компаније у Лозници. 

Како је саопштило Министарство привреде, компанија "Минт" се тим споразумом определила да у нови погон у Лозници, где ће производити алуминијумске кровне носаче, облоге за возила, алуминијумске оквире за врата и акумулаторе, уложи 100 милиона евра и запосли 1.000 радника. 

Инвестиција ће бити реализована у више фаза. 

"Минт аутомотив Јуроп", као и "Чирплан Лимитед" део су "Минт групације" са седиштем у Кини и један је од водећих светских добављача у пројектовању, производњи и продаји структурних делова, облога и декоративних делова путничких возила.

"Минт групација" има производњу на више од 30 локација у Кини, затим на Тајланду и у Мексику. 

Председник Александар Вучић састао се претходно са представницима кинеске компаније "Минт", која планира да отвори фабрику из области аутомоблиске индустрије у Лозници. 

"Рекао сам да ће имати најбоље услове у Србији. Хоћемо да отворимо радна места, да вратимо живот у Западну Србију", рекао је Вучић.

Представници компаније обавестили су председника Вучића и о њиховом плану да годишње пошаљу 300 деце из Лознице на школовање и усавршавање у Кину.

Ова компанија је један од светских лидера у области дизајна, производње и продаје како структурних, тако и декоративних делова за аутомобиле.

Компанија својим производима снабдева главне произвођаче аутомобила који имају више од 80 одсто удела на глобалном тржишту. Извози у Аустралију, Европу, Северну Америку, Јапан и југоисточну Азију.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво