Кинези у Лозници планирају нови погон, још 1.000 радних места

Компанија "Минт аутомотив Јуроп" планира да отвари нови производни погон из сектора аутомобилске индустрије у Лозници, који ће запослити 1.000 нових радника. Председник Вучић састао се са представницима те кинеске компаније.

Министар привреде Горан Кнежевић потписао је у име Владе Србије оквирни споразум којим се предвиђа отврање новог погона те компаније у Лозници. 

Како је саопштило Министарство привреде, компанија "Минт" се тим споразумом определила да у нови погон у Лозници, где ће производити алуминијумске кровне носаче, облоге за возила, алуминијумске оквире за врата и акумулаторе, уложи 100 милиона евра и запосли 1.000 радника. 

Инвестиција ће бити реализована у више фаза. 

"Минт аутомотив Јуроп", као и "Чирплан Лимитед" део су "Минт групације" са седиштем у Кини и један је од водећих светских добављача у пројектовању, производњи и продаји структурних делова, облога и декоративних делова путничких возила.

"Минт групација" има производњу на више од 30 локација у Кини, затим на Тајланду и у Мексику. 

Председник Александар Вучић састао се претходно са представницима кинеске компаније "Минт", која планира да отвори фабрику из области аутомоблиске индустрије у Лозници. 

"Рекао сам да ће имати најбоље услове у Србији. Хоћемо да отворимо радна места, да вратимо живот у Западну Србију", рекао је Вучић.

Представници компаније обавестили су председника Вучића и о њиховом плану да годишње пошаљу 300 деце из Лознице на школовање и усавршавање у Кину.

Ова компанија је један од светских лидера у области дизајна, производње и продаје како структурних, тако и декоративних делова за аутомобиле.

Компанија својим производима снабдева главне произвођаче аутомобила који имају више од 80 одсто удела на глобалном тржишту. Извози у Аустралију, Европу, Северну Америку, Јапан и југоисточну Азију.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 05. окт 2018, 08:09)
Goca [нерегистровани]

investicije

Ove investicije ce znacajno doprineti na unapredjenju Loznice a i Srbije.

(четвртак, 04. окт 2018, 18:23)
anonymous [нерегистровани]

kosovo

Srbija je postala sigurno mesto za investicije.

(четвртак, 04. окт 2018, 17:53)
Kortney [нерегистровани]

1000

Treba otvarati nova radna mesta na nivou cele Srbije. Svaka cast.

(четвртак, 04. окт 2018, 14:16)
Bogdan [нерегистровани]

Investicije

Srbija je plodno tlo za investiicje,ova godina to najbolje pokazuje.

(четвртак, 04. окт 2018, 13:45)
anonymous iz Srbijus [нерегистровани]

podrška ovakvim investicijama

Odlična vest. Kada se bude realizovala investicija to bio novi pokretač razvoja Srbije. Kao što je Fiat za Kraguljevac, to bi ova investicija bila za Loznicu. Ovo pokrenulo još neku fabriku koja bi proizvodila neke komponente za tu novu fabriku. A to je još radnih mesta.

(четвртак, 04. окт 2018, 12:51)
ana [нерегистровани]

ana

Veoma bitna saradnja sa Kinom koja je lider u svetu u oblasti proizvodnje automobila. Odlicne vesti za Zapadnu Srbiju i Srbiju uopste.