Вучић са Руфом: Фискални резултати Србије веома добри

Председник Србије Александар Вучић састао се са делегацијом Међународног монетарног фонда, коју је предводио шеф Мисије Џејмс Руф.

Шеф Мисије ММФ Џејмс Руф нагласио је да су фискални резултати Србије веома добри захваљујући тешким реформама проведеним у претходном периоду, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Председник Вучић захвалио је на изузетној подршци Међународног монетарног фонда и истакао да би Србија без овог фонда, тешко изашла из ужасне кризе у којој се налазила пре пет година.

Саговорници су констатовали да ће Србија, из убедљиво најтеже ситуације у наведеном периоду, почетком следеће године бити земља са најбољим економским положајем на Западном Балкану.

Џејмс Руф посебно је похвалио успешно спроведене тендере за приватизацију ПКБ-а и стратешко партнерство у РТБ Бор, али је посебно истакао да још постоје проблеми и изазови у сектору хемијске индустрије (Петрохемија).

Руф је нагласио да у реформи Пореске управе и пореске администрације већ постоје позитивне промене, али да је неопходно наставити рад на њиховој реформи.

На састанку је речено да Међународни монeтарни фонд инсистира на реформи система плата у државној управи и закључено је да ће се уложити заједнички напори на спровођењу те реформе.

број коментара 4 пошаљи коментар
(четвртак, 04. окт 2018, 19:53)
Milan [нерегистровани]

58

Hvala MMF-u na ponudjenim smernicama kako spasiti budzet Srbije a takodje nasem predsedniku koji je to odgovorno poslusao i sproveo u delo

(четвртак, 04. окт 2018, 12:22)
mare [нерегистровани]

markic

MMF je vrlo strog i dosledan kontrolni i savetodavni element.Njihova pohvala je priznanje za vodjenje odgovorne fiskalne politike.

(четвртак, 04. окт 2018, 12:15)
Mario [нерегистровани]

BDP

BDP Srbije raste iz godine u godinu. TO je pozitivna privreda Srbije

(четвртак, 04. окт 2018, 11:57)
anonymous [нерегистровани]

slika

Važna i velika pohvala i ogroman podstrek da istrajemo na daljim poglavljima koja nam je EU stavila u zadatak. Samim tim, ispunjavajući ove obaveze, gradimo savremenu i stabilnu Srbiju.