Посао за 95 машиновођа

Компанија "Србија карго" је у стални радни однос примила 95 машиновођа, а министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић истакла је да је ово важан дан за Србију и да је доказ да је држава у претходном периоду направила "добре кораке за железницу'' .

Зорана Михајловић је на свечаности поводом пријема нових машиновођа у Управној згради компаније железница истакла да се Србија стратешки определила да развија железницу, и да је четири милијарде евра уложено у пројекте који се тренутно раде у тој области.

Према њеним речима, у процес реформисања железнице улазило се на сваких неколико година у претходних 30 година, али да данас први пут имамо праве реформе.

"Њихов резултат видимо сада, а њега не би било без подршке радника и синдиката Железница, рекла је Михајловић и додала да је запошљавање 94 младих машиновођа доказ да је држава "направила добре кораке за српску железницу" 

"Пред нама је још много посла, али ви сте доказ да држава улаже у железницу. Ви ћете радити у новим локомотивама које су веома вредне", рекла је Михајловић која је машиновођама пожелела срећу и успех у раду и поручила им да професионално обавављају свој посао и на сваком месту достојанствено представљају своју компанију и земљу.

В. д. генералног директора компаније "Србија карго" Душан Гарибовић рекао је да нове машиновође почињу свој рад у изазовним временима и да је обавеза железничара да поштују сваки километар изграђене и обновљене пруге. 

"Долазите у фирму која се бори да на тржишту оствари приход. Од нашег рада и резултата зависи колико ћемо обновити вагона и локомотива, а неки од вас од следеће године управљаће најсавременијим локомотивама у региону", навео је Гарибовић.

Порука Јелене Жебељановић

У име новозапослених машиновођа присутнима се обратила Јелена Жебељановић, једина жена међу 95 машиновођа, која је истакла да потиче из породице машиновође и да је то одговоран и захтеван позив према којем гаји љубав од малих ногу.

"'Наше пруге морају да буду безбедне, као и наши путници и терет који превозимо, а ми смо ту да дамо свој допринос томе", рекла је Жебељановић.

Изразила наду да ће она и њене колеге бити пример који ће инспирисати и друге младе људе да постану део "железниичке породице Србије". 

Жебељановић и осталих 94 машиновођа су до запослења дошли након спроведеног јавног конкурса за стручно оспособљавање приправника.

Заједно са 86 машиновођа које су запослене прошле године у Нишу, што је било прво запошљавање нових машиновођа после 20 година, укупно је 181 машиновођа засновао стални радни однос у компанији "Србија карго" од марта прошле године до октобра ове године.

Прошли су обуку у трајању од годину дана након чега су положили стручни испит.

Машиновође ће бити распоређене по Карго секцијама у Нишу (28), Београду (17), Лапову (10), Новом Саду (6), Паннцеву (6), Пожаревцу (6), Руми (5), Ужицу (5), Суботици (5), Зајечару (4) и Краљеву (3).

Просек старости тренутно запослених машиновођа је 43 године, а са пријемом нових биће 30 година.

Програмом пословања предвиђено је да се путем јавног конкурса на обуку прими још 70 машиновођа који ће бити примљени у стални радни однос у 2019. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво