Кинези откупљују пилеће месо из Јагодине

Уговор о извозу 50 тона пилећег меса месечно у Кину потписала је јагодинска компанија "Фуд стар" са кинеском компанијом "Голден си перл". Потписивању уговора присуствовали су амбасадор Кине у Србији Ли Манчанг и председник Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме.

Драган Марковић захвалио је кинеском амбасадору што је на јагодинско тржиште довео једну од највећих кинеских компанија у тој области.

"Ми смо искористили посету председника Вучића Кини, који је разговарао са председником Кине Си Ђинпингом и представницима више кинеских компанија. Председник Си је дао зелено светло кинеским компанијама да сарађују са Србијом. Ми морамо да искористимо то пријатељство са Кином и да не чекамо само на председника Србије, министра спољних послова и министра трговине, већ да сви градови и општине виде шта могу сами да ураде", рекао је Марковић.

Како је додао, могућност је створена, а сада треба користи предности које Србија има у односима са Кином.

Амбасадор Ли Манчанг је истакао да се захваљује, како је рекао, пријатељу Драгану Марковићу што је једна кинеска компанија потписала уговор са компанијом из Јагодине светског нивоа по квалитету.

"То је први корак", каже амбасадор и додаје да се слаже са тим да је сада велика шанса да се крене у даљу сарадњу.

Власник компаније "Фуд стар" (бивша компанија "Винерс") из Јагодине Драгослав Милисављевић појаснио је да ће његова компанија због уговора са кинеском компанијом удвостручити производњу на 50.000 клања месечно.

У саопштењу се наводи и да је представница кинеске компаније "Голден си перл" најавила да ће они у другој фази откупити комплетну производњу јагодинске компаније, те да следи и потписивање уговора са јагодинским "Агроживом", такође о извозу пилећег меса из Јагодине у Кину.

број коментара 0 пошаљи коментар