Фондација "Новак Ђоковић" помаже младим предузетницима

У "Дорћол плацу" је отворена дводневна конференција посвећена промоцији предузетништва у Србији и конкретних производа за тржиште, као и изложба предузетништва на којој су своје идеје представила 33 домаћа предузетника.

Међу предузетницима су иноватори из области туризма, аутори уникатних торби од рециклажних материјала, произвођачи органске козметике и други, а другог дана конференције биће одржано и финално такмичење за најбољу стартап идеју на тему "Технолошка иновација у служби човека". 

Конференцију о предузетништву "Dare to be Original" организовала је Фондација "Новак Ђоковић", Оригинал магазин и Привредна комора Србије.

Овом догађају присуствовао и тенисер Новак Ђоковић, а специјална гошћа конференције је прва жена добитница Награде ЕУ за иноватора за 2017. годину Микела Магаш. 

Саветник председника Привредне коморе Србије Предраг Николић рекао је да је конференција леп начин да се настави започета сарадња ПКС-а и Фондације "Новак Ђоковић" чији је циљ едукација и промовисање младих предузетника. 

"Ово сарадњом желимо да постанемо продужена рука сваког младог предузетника било да је на почетку пословања у смислу развоја идеја, било да је та идеја већ заживела и кренула у своју реализацију", рекао је Николић. 

Према његовим речима, читав сет услуга које ПКС нуди покрива цео аспект пословања младог предузетника од давања савета, помоћи у писању бизнис плана и приступа фондовима и средствима, до тражења пословних партнера. 

Како је навео, један од циљева сарадње ПКС-а са Фондацијом "Новак Ђоковић" је да се успостави својеврстан тим са том фондацијом. 

"Када гледате било који меч Новака Ђоковића ви у кадру видите и његов тим који седи у ложи и који му додаје снагу и долива самопоуздање у круцијалним моментима. Ми желимо да постанемо тај тим за сваку младу особу у Србији која жели да постане предузетник", каже Николић. 

Позвао се на речи председника ПКС-а Марка Чадежа који је недавно рекао да "из Србије треба да одлазе производи, а не људи".

Директорка Фондације Јелена Ђоковић рекла је да је идеја пројекта да оснажи све оне који желе да преузму иницијативу и навела да се најбоље учи у размени искустава.

Додала је да су на конференцији изложени радови више од 30 предузетника, како би се показало шта све људи из Србије данас стварају.

Добитница награде ЕУ за иноваторку 2017. и оснивач платформе "Music Tech Fest" која окупља више од 7.000 научника, музичара и програмера из целог света Микела Магаш рекла је да је могуће створити иновације које померају границе.

Иначе, њене иновације су помогле ди-џеју са деформитетом руку да свира гитару, као и слепој певачици из Хелсинкија да осети реакцију публике преко сензора.

"Кад креирамо нове системе који могу да помогну људима и њихове недостатке претворе у предност, нама је потребан сваки талентовани појединац", истакла је Магаш и додала да конференција помаже да се сви таленти умреже и размене искуства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво