Мали о текућим пројектима и будућој сарадњи са Светском банком

Министар финансија Синиша Мали састао се са регионалном директорком Светске банке за Западни Балкан, Европу и Централну Азију Линдом Ван Гелдер, са којом је разговарао о текућим пројектима који се раде у сарадњи са Светском банком, као и о плановима за будућу сарадњу.

Синиша Мали је истакао важност сарадње са Светском банком, с обзиром на то да је у току 12 активних пројеката са том међународном финансијском институцијом, а чија је вредност 1,8 милијарди долара, саопштено је из његовог кабинета.

Министар је представнике Светске банке упознао са стањем у српским финансијама и истакао одличне економске резултате.

Како се наводи, Мали је нагласио да Министарство финансија има четири приоритета за будући период: реформу Пореске управе, развој и раст привреде, даљу приватизацију и реструктиурање јавних предузећа и капиталне инвестиције.

Када је реч о капиталним инвестицијама, навео је да ће почетком следеће године бити оформљена Комисија за капиталне инвестиције која ће се бавити највећим пројектима који се раде у земљи, и која ће по посебној методологији утврђивати који од њих су приоритетни.

Регионална директорка Светске банке Линда Ван Гелдер је похвалила постигнуте финансијске резултате и истакла да је у току израда "Плана економског развоја за Србију", који ће у себи садржати смернице за будући развој, а уважавајући циљеве Владе РС.

"То подразумева дубинску анализу, захваљујући којој ће бити посебно истакнута поља, односно области са великим потенцијалном, у којима српска економија може посебно да се развија", наводи се у саопштењу.

Саговорници су се сагласили да је реч о важном документу, који може да помогне даљи развој српске економије и закључили да се сви заједнички пројекти успешно спроводе.

број коментара 4 пошаљи коментар
(уторак, 02. окт 2018, 20:37)
Pele [нерегистровани]

Investicije

Svaki projekat je važan za našu državu svaki kredit treba da bude od velikog značaja za Srbiju jer za svaku izgradnju infrastrukture je potreban napredak i razvoj.

(уторак, 02. окт 2018, 14:56)
anonymous [нерегистровани]

Laki

Bez ekonomskog plana koji je u izradi nema napretka.

(уторак, 02. окт 2018, 14:20)
Nikola [нерегистровани]

Мали о текућим пројектима и будућој сарадњи са Светском банком

Veoma je važno da se nastavi saradnja sa Svetskom bankom i verujem da će Svetka banka uvek podržavati projekte Srbije.

(уторак, 02. окт 2018, 14:09)
Dragan R [нерегистровани]

Velika stvar

Tekući projekti su velika stvar, ali i budućnost će imati šta da pokaže.