ММФ похвалио измене и допуне Закона о ПИО

Делегација Међународнг монетарног фонда похвалила је у разговорима са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зораном Ђорђевићем, измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању и напоре које министарство улаже ради стварања бољих услова живота за грађане Србије.

Министар Зоран Ђорђевић је чланове делегације ММФ-а, с Џејмсом Роуфом на челу, информисао о будућим плановима министарства и досадашњим резултатима, као и о изменама и допунама Закона о ПИО, саопштено је из ресорног министарства.

 

Ђорђевић је истакао да су приоритети рада тог министарства смањење незапослености, спречавање рада "на црно", као и брига о пензионерима и обезбеђивање бољег квалитета живота свих грађана Србије.

"Прилике за запошљавање и стручно оспособљавање пружамо свима, како запосленима, тако и незапосленим лицима. Свесни чињенице да ће један део грађана, отварањем граница према ЕУ, желети да оде из своје земље у потрази за бољим послом, желимо да то спречимо, пружајући им све потребне услове за сигурнију будућност", нагласио је министар на састанку представницима Фонда.

број коментара 0 пошаљи коментар