Синиша Мали са делегацијом ММФ-а

Министар финансија Синиша Мали разговарао је у Београду са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), коју предводи Џејмс Руф.

На састанку, који је одржан у Министарству финансија, разговарало се о актуелним економским и финансијским кретањима у Републици Србији, о структурним реформама, привредним резултатима, као и о пројекцијама макроекономских индикатора за ову и наредну годину.

Теме разговора су биле пензијe и платe у јавном сектору, нова реформа плата у јавном сектору, затим реформа Пореске управе, статус капиталних инвестиција у инфраструктуру и њихово повећање у 2019. години.

Синиша Мали и Џејмс Руф су, између осталог, разговарали о пакету стимулативних мера који је усмерен према привреди и који се планира у смислу смањења оптерећења на зараде, а чија би имплементација кренула од 2019. године.

Mисија ММФ-а борави у Београду поводом првог разматрања резултата спровођења новог програма макроекономских и структурних реформи, подржаног Инструментом за координацију политике ("The Policy Coordination Instrument" PCI).

Република Србија и Мисија ММФ-a су, након успешно завршеног трогодишњег стендбај аранжмана у јулу ове године ушли у нови аранжман – Инструмент за координацију политике који представља нефинансијски аранжман, има саветодавну улогу и превасходно је оријентисан на спровођење структурних реформи.

Инструмент за координацију политике, који је одобрен Републици Србији 18. јула ове године, одобрен је за период од 30 месеци, а укупно је планирано пет полугодишњих разматрања резултата програма.

Разговори делегације Министарства финансија са представницима ММФ-а биће настављени сутра.

Делегација ММФ-а, предвођена Џејмсом Руфом, боравиће у Београду до 4. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво