Михајловић: Инфраструктурним развојем до бољег живот на југу Србије

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић присуствовала је почетку изградње фекалног колектора и канализационе мреже у Врањској вањи у дужини од 12 километара у вредности од 2,6 милиона евра. Рок за завршетак посла је 15. септембар 2019. године.

Током посете Пчињском округу, Зорана Михајловић је истакла да се у Врању и околини реализују пројекти у комуналној инфраструктури вредни 30 милиона евра и истакла да је у претходних неколико година у том округу отворено око 3.000 нових радних места и да је циљ државе да се и на југу Србије живи боље.

"Наш циљ је да буде још више инвестиција и нових радних места. Сви заједно последњих година чинимо све да југ не буде 'сиромашни југ' већ 'развијени југ'", нагласила је Михајловићева и нагласила да се улаже новац у развој путне, енергетске и комуналне инфраструктуре, без које нема нових инвестиција, отварања радних места и развоја.

Како је рекла, само у Врању и околини је у водоснабдевање уложено седам милиона евра.

Укупна дужина колектора у Врањској Бањи биће 7.763 метара.

"Успешно смо завршили улагања у водоснабдевање у Врању од око пет милиона евра, око 15 милиона евра улаже се у изградњу колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода, како би сваки човек у Врању имао чисту воду и канализацију", навела је она.

Михајловићева је нагласила да је у претходне три године у Пчињском округу уложено око 1,4 милијарде у одржавање путева, да је обновљено око 55 километара пруга и да је у завршној фази обнова две железничке станице изграђене 1889. године, у Врању и Врањској Бањи.

"Променили смо слику о Врању и о Пчињском округу и верујем да ћемо у наредном периоду још више говорити о новим инвестицијама и новим радним местима", поручила је министарка.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је рекао је да је изградња колектора важна инвестиција за Врањску бању и њен даљи развој, посебно за развој туризма и за стварање услова за нове инвестиције.

Почетку радова присуствовао је и начелник Пчињског округа Срећко Пејковић, који је захвалио председнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије на подршци развоју југа земље."То је предуслов за нове инвестиције и отварање нових радних места", додао је Пејковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво