Мастеркард: Не постављамо и не наплаћујемо надокнаде

Компанија "Мастеркард" саопштила је да је почетком 2018. године, удружење за заштиту банкарских корисника "Ефектива“ покренуло поступак пред Комисијом за заштиту конкурентности због међубанкарских накнада "Мастеркарда" у Србији. 

Комисија је обавестила Мастеркард 19. септембра да ће покренути званични поступак по том питању. Одлука о покретању формалног поступка је процедурални корак и не односи се на легалност међубанкарских накнада у Србији, наводи та компанија.

Како се наводи у саопштењу, "Мастеркард" је чврст у ставу да су наводи тужбе удружења "Ефектива" неосновани и наставиће своју борбу против њих током формалне истраге Комисије за заштиту конкурентности.

"Мастеркард" напомиње да је "Ефектива" већ употребила сличне наводе у тужби која је поднета против компаније Мастеркард пред Вишим судом у Београду 2017. године, али је Суд ту тужбу одбацио". 

У саопштењу компаније се истиче да "Мастеркард" не издаје картице, не поставља и не наплаћује потрошачке надокнаде и не зарађује од међубанкарских накнада које банка прихватилац плаћа банци издаваоцу картице и да потрошачима пружа реалне вредности и могућности, укључујући и сигурност, практичност и заштиту потрошача.

"У свакој од 210 земаља и територија на којима смо присутни послујемо по истим принципима, односно у потпуности у складу са локалним законодавством и тржишним условима. Посвећени смо унапређењу постојећих партнерстава са јавним и приватним сектором у Србији, као и креирању нових сарадњи", поручују из "Мастеркарда".

"Наш циљ је да осигурамо да сви учесници платног тржишта уживају у модернијем и ефикаснијем систему плаћања који је прилагођен дигиталном добу. Сигурни смо да је отворени дијалог заснован на чињеницама једини начин да то постигнемо", закључује се у саопштењу компаније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво