У октобру почиње градња 376 јефтиних станова у Нишу и Врању

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре издало је грађевинске дозволе за првих 375 станова који ће се градити за снаге безбедности у Нишу и Врању, а у чију ће изградњу бити уложено 1,4 милијарде динара, изјавила је потпредседница Владе и ресорна министарка Зорана Михајловић.

"У наредних десетак дана ће бити раписан јавни позив за извођаче радова, и уколико све буде ишло уобичајеним током, у октобру би могла да почне изградња првих станова за снаге безбедности", рекла је Зорана Михајловић на конференцији за новинаре у Влади на питање Танјуга докле се стигло са изградњом тих станова.

У Врању ће у првој фази радова, како је прецизирала, бити изграђене четири зграде са 186 станова, а у Нишу две зграде са 190 станова, укупне бруто површине у оба града око 27.000 метара квадратних.

Према предрачунској вредности, у изградњу станова у Врању биће уложено 666,12 милиона динара, а у Нишу 740,47 милиона динара.

Додала је и да је можда процес припреме трајао неколико месеци дуже него што се првобитно очекивало, али да је, ипак, реч о великом пројекту који практично обухвата рад свих министара и министарства у влади, и многих других институција, и који ће послужити као шема за наредни период.

"Када сам рекла пре извесног времена да почињемо нови инвестициони циклус, то није подразумевало само путеве и пруге које почињемо да градимо, где се процењује да ће вредност свега новог што будемо градили у наредних пет, шест и седам година бити преко 7,8 милијарди евра, већ и станове за снаге безбедности", рекла је Михајловићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи