Брига о здрављу запослених - само здрав радник добро ради

Немачка компанија "Леони" први погон у Србији отворила је пре девет година у Прокупљу, када је запослила 700 радника. Данас у тој фабрици ради две и по хиљаде људи из Прокупља и околине, што је "Леонију" донело титулу водећег послодавца у општини.

За девет година у Прокупљу изграђен је нови погон, проширени су капацитети, а радницима омогућени бољи услови за рад. Отворен је ресторан и продавница, а сада је у кругу фабрике отворена амбуланта и апотека.

Љиљана Милановић, запослена у компанији "Леони", каже да запосленима много значи отворена амбуланта, јер у сваком моменту могу да добију прву помоћ од лекара и да одмах набаве лекове који су им потребни.

"Да не бисмо чекали крај радног времена, да одемо кући и да идемо у неку другу апотеку, овде су нам приступачни и апотека и амбуланта", објашњава њена колегиницаи Кристина Ђорђевић.

Грађевинске радове и куповину опреме финансирала је компанија Леони са 40.000 евра.

"Наш приоритет је здравље запослених, јер једино здрав човек може бити срећан и задовољан човек, и на крају, добар радник који може привређивати", каже генерални директор компаније "Леони" Клеменс Сакс.

У амбуланти ће у сарадњи са Домом здравља Прокупље радити једна медицинска екипа која ће пружати све здравствене услуге које имају и остали пацијенти.

"Бринути се о здрављу тих младих људи чији је просек година 35, то је један значајан радни потенцијал који постоји овде на овим просторима и наш је задатак да сви заједно очувамо, унапредимо њихово здравље," каже директорка Дома здравља Прокупље Зорица Момчиловић.

Компанија у Прокупљу упошљава две и по хиљаде радника, а посао ће до краја године добити још 500 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво