Генерални директор СТО: Могућа трговинска организација без САД

Роберто Азеведо, генерални директор Светске трговинске организације (СТО), наводи да би било могуће успоставити тело за решавање глобалних трговинских спорова чији члан не би биле САД, али да није јасно да ли би Вашингтон онда подржао такву организацију.

Говорећи на скупу у Рио де Жанеиру у време растућих трговинских тензија између Пекинга и Вашингтона, Азеведо је упозорио и да би трговински спор између две највеће светске економије могао да ескалира у другим областима.

Додао је да је последица тога да се СТО усредсредио на то да покуша да повећа дијалог између две земље, пренео је Ројтерс.

Амерички председник Доналд Трамп раније је претио да ће повући САД из СТО уколико се та организација не реформише.

Кинеско Министарство трговине је саопштило јуче да је поднело још једну тужбу СТО против САД због планираног увођења тарифа на увоз кинеских производа у вредности од 200 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се