Љајић: Брач жели авио-линију са Београдом

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић потврдио је "Танјугу" да је Брач заинтересован да се током сезоне отвори директна авио-линија између Београда и овог хрватског острва.

Расим Љајић је рекао да је примио делегацију Брача која је као аргументе за ову иницијативу навела чињеницу да је аеродром у Сплиту пребукиран, да су велике гужве, а да велики број туриста, њих око 20.000, долази из Србије на ово острву и околину.

Исказали су интерес, навео је Љајић и додао да их је упутио да писмо о намерама упуте "Ер Србији", што су они данас и учинили.

Министар је додао да је одлука на "Ер Србији" која ће у зависности од својих економских интереса одлучити о тој иницијативи.

Иначе, Слободна Далмација данас је објавила вест да ће од идућег лета "Ер Србија" повезивати Брач са Београдом.

Како је навео овај лист, директор аеродрома "Брач" Тончи Пеовић ту идеју у Београду је предочио министру туризма Србије Расиму Љајићу, а, како лист наводи, линију би одржавали авиони компаније "Ер Србија".

Пеовић је, пише Слободна Далмација, добио начелну подршку за своју иницијативу.

На састанку у Београду били су начелник општине Бол Тихомир Маринковић и директор канцеларије Туристичке заједнице Маркито Маринковић.

У овој туристичкој сезони на писту брачког аеродрома слетали су авиони 11 европских дестинација.

За нову сезону, рекао је Пеовић за Слободну Далмацију, планирају се нове линије, а једна од њих је и она с Београдом.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво