"Завршетак обилазнице око Београда 2021. године"

Потписан уговор о финансирању изградње обилазнице око Београда. То је стратешки важан пројекат за целу Србију, поручила је министарка инфраструктуре Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да је потписивањем Уговора о финансирању изградње обилазнице око Београда, који је потписан у присуству председника Србије и Кине, Александра Вучића и Си Ђинпинга, испуњен последњи услов да се изградња ове стратешки важне саобраћајнице за Србију заврши после 30 година.

"Обилазница око Београда је стратешки важан пројекат не само за Београд, већ за целу Србију. Кроз Србију данас пролази скоро 20 милиона возила више него пре четири године, а обилазница је саобраћајни прстен на којем се укрштају најважнији путни правци, Коридор 10 и Коридор 11. Завршетком изградње обилазнице око Београда транзит кроз Србију ће се одвијати још брже, а истовремено ће после 30 година бити измештен теретни саобраћај из Београда", каже Михајловићева, која борави у НР Кини као члан српске делегације коју предводи председник Србије Александар Вучић.

Уговор о финансирању деонице обилазнице око Београда први је зајам у јуанима транспортној инфраструктури, чија противвредност износи 207 милиона евра.

"Чињеница да су радови почели неколико месеци пре потписивања уговора о финансирању говори о значају овог пројекта за Владу Србије, као и о посвећености извођача и подизвођача реализацији овог пројекта", рекла је Михајловићева и додала да ће завршетком ове деонице за три године бити комплетирано свих 47 километара ауто-пута од Батајнице до Бубањ потока.

Уговор о финансирању односи се на радове на изградњи деонице дуге 20,4 километра са приступним саобраћајницама, од моста преко Саве код Остружнице до Бубањ потока.

Вредност комерцијалног уговора за изградњу ове деонице је 207 милиона евра, главни извођач је кинеска компанија "Пауер чајна констракшен корпорејшен", а подизвођач "Азвирт".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво