Јоргованка Табаковић потписала Меморандум о разумевању у Кини

Гувернерка Народне банке Србије (НБС) Јоргованка Табаковић и председник Кинеске регулаторне комисије за банкарство и осигурање Гуо Шуђинг потписали су Меморандум о разумевању у Пекингу, саопштила је НБС.

Меморандум о разумевању односи се на међусобну сарадњу два регулатора кроз размену података и информација у области супервизије банака и осигуравајућих друштава, а у циљу међусобног одржавања ефикасности банкарских система држава чланица.

Јоргованка Табаковић је приликом потписивања Меморандума рекла да је посебно важна подршка коју Кина пружа Србији у процесу економских реформи и кроз улагања у пројекте од великог значаја, чиме помаже да Србија оствари економски раст.

Табаковићева наглашава и да НБС даје пун допринос интензивирању економске сарадње са Кином, подсетивши да је 2014. донета одлука о увођењу кинеског јуана на листу валута којима се може трговати на девизном тржишту, као и да је 2016. закључен аранжман са централном банком Кине, а 2017. потписан Меморандум о разумевању са "Чајна јунион пеј".

Кинеска регулаторна комисија за банкарство и осигурање је јединствено регулаторно тело надлежно за супервизију банака и осигурања, настало спајањем регулаторног тела за супервизију банака Кине са регулаторним телом за супервизију у области осигурања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи