Мали: Индустријски парк у Борчи донеће 10.000 радних места

Министар финансија Србије Синиша Мали потписао је са кинеском компанијом КРБК у Пекингу споразум о изградњи Индустријског парка пријатељства у Борчи, који ће Србији донети укупну инвестицију у висини од две милијарде евра.

Синиша Мали је у изјави Танјугу након потписивања споразума, рекао да се ради о још једном великом уговору за Србију.

"Када пређете Пупинов мост са леве стране, у следећих пар година нићи ће огроман индустријски парк на 320 хектара. Парк који треба да привуче преко 1.000 кинеских компанија. То је, када смо рачунали са КРБК, компанијом која ће инвестирати у парк, да отвори скоро 10.000 нових радних места. Биће то највећи кинески индустријски парк у Европи. Биће управо у Србији, Београду, како би све компаније које долазе из Кине у Европу привукли да дођу код нас", објаснио је Мали.

Рекао је да ће КРБК инвестирати око 220 милиона евра у Индустријски парк пријатељства, а, ако се узму у обзир све компаније које ће доћи, укупна инвестиција износиће око две милијарде евра.

"Огромна инвестиција, сјајна вест за грађане Београда и Србије. Полако али сигурно видите како кроз пројекте и са кинеске стране и осталих земаља подижете ваш БДП, стварате реалну основу да будете оптимисти да ћете, након што смо вицешампиони по расту у првих шест месеци ове године у Европи, постати шампиони. Управо овакви пројекти доприносе томе", рекао је министар финансија.

Мали је истакао да је презадовољан и да сада остаје да се у наредним месецима дефинише тачан број компанија и компаније које ће доћи, а да влада крене да улаже у инфраструктуру, а Кинези полако да граде једну по једну фабрику.

"Имамо стварно разлога да будемо оптимисти за године пред нама", оценио је Мали.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво