Брнабићева и Заев на Самиту 100 бизнис лидера у Београду

Учешће на седмом Самиту 100 бизнис лидера, који ће 1. и 2. октобра окупити у Београду пословне људе и представнике држава и влада из региона, потврдили су Ана Брнабић, председница Владе Србије и Зоран Заев, премијер Македоније, саопштили су организатори скупа.

Учесницима самита ће видео линком поруку послати и Марија Габриел, европска комесарка за дигиталну економију и друштво.

Кључна тема Самита 100 бизнис лидера биће дигитална трансформација, како искористити 4. индустријску револуцију као одскочну даску и на тај начин учинити "квантни" скок до развијеног и глобално конкурентног региона.

Најбољи стручњаци из региона и Европе говориће и о мобилност рада, енергетској одрживости, брендирању региона.

На панелима ће се разматрати докле се стигло у реализацији досадашњих заједничких регионалних пројеката, Едисон, Зелена Балканика, Фри карго, али и укрстити креативне идеје и формирати нове иновативне пројекте пратећи развој дигиталне технологије.

Овогодишњи форум отвориће Станка Пејановић, председница Управног одбора Самита 100 и председница Српске асоцијације менаџера, и Алејандро Платер, директор операција компаније А1 "Телеком Аустриа Гроуп".

Самит 100 бизнис лидера је јединствена регионална пословна иницијатива, први скуп овакве врсте у региону и замишљен је као платформа за привредно повезивање и конкретан допринос бизнис лидера политичким напорима усмереним на унапређење економске сарадње и конкурентности региона.

Намера организатора је да се на заједничком сусрету бизнис лидера и државника, отворе перспективе јачања конкурентности националних економија, конкурентског потенцијала читаве југоисточне Европе, а тиме и повећања квалитета живота у региону.

Самит 100 иницијатива окупља најистакнутије пословне лидере – Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Албаније.

Самит 100 су покренули Српска асоцијација менаџера, Удружење менаџера Словеније  и Хрватска удруга послодаваца, да би се касније придружили и остали бизнис партнери из региона.

Први годишњи скуп одржан је у октобру 2011. године у Аранђеловцу, а претходни, шести Самит 100 је одржан у Скопљу у октобру 2017. године.

број коментара 0 Пошаљи коментар