Брнабић: Србија спремна за сарадњу са светским ИТ компанијама

Премијерка Брнабић изразила је задовољство што су представници "Нутаникса", најбрже растуће ИТ компаније у свету, изабрали Србију за улагање и даље ширење развојног центра.

Ана Брнабић је у Београду разговарала са оснивачем компаније "Фрејм" Николом Божиновићем и суоснивачем и генералним директором компаније "Нутаникс" Диражем Пандејем, саопштила је Влада Србије.

Србија је отворена и спремна за сарадњу са водећим светским компанијама у области ИТ индустрије, поручила је Брнабићева.

Премијерка је оценила да је "Фрејм" добар пример за све локалне ИТ компаније, јер је показала да се упорним радом и знањем може створити успешна компаније која вреди више од 150 милиона долара.

Дигитализација је један од кључних приоритета Владе и она представља шансу да се Србија придружи економски најразвијенијим земљама, истакла је Брнабићева. 

Представници компаније "Нутаникс", на челу са Пандејем, посетили су Београд како би се упознали са развојним тимом стартапа "Фрејм", а Брнабићеву известили о својим плановима даљег развоја у Србији.

Српско-амерички стартап "Фрејм" је пре три недеље продат "Нутаниксу" за 165 милиона долара, а његов оснивач Никола Божиновић постао је потпредседник компаније.

"Нутаникс" је најбрже растућа ИТ компанија на свету, наводи се у саопштењу.

Основана је 2009. године и један је од познатих лидера у области клауд софтвера, чија процењена вредност износи око 10 милијарди долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво